کد خبر: با-سیاسی‌کاری-و-اقدامات-خلاف‌کارانه
۷ تیر ۱۳۹۹، ۱۶:۵۷
با سیاسی‌کاری و اقدامات خلاف‌کارانه مبارزه می‌کنیم

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری سلامت به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی جمعیت‌هلال‌ احمر، دکتر همتی در این دیدار گفت: روزهای آغازین فعالیت ما در جمعیت هلال‌احمر، با کرونا آغاز شد. البته همزمان اقدامات دیگری هم انجام و به لطف خداوند و مساعدت همکاران بخشی از مشکلات جمعیت حل شد.

او ضمن تشکر از کسانی که پیش از او در این سازمان عام‌المنفعه و یکی از بزرگترین سازمان‌های امدادی در خاورمیانه فعالیت داشتند، افزود: با این حال باید تلاش‌کنیم تا از گذشتگان عبرت بگیریم و از گرفتاری‌هایی که آنها دچار شدند، برحذر باشیم.

او ادامه داد: جمعیت‌‎هلال‌احمر پیش از شروع فعالیت ما و در حین بحران کرونا، دچار حاشیه‌هایی شده بود. ما باعث این حواشی نبودیم، اما وارث آن شدیم. تلاش ما بر این بود تا بدون تنش موضوعات را حل و فصل کنیم. برای همین ناچار به خداحافظی با بعضی از دوستان شدیم. با این اوصاف، برای اینکه سیستم دچار حاشیه و تنش نشود، تلاش کردیم.

دکتر همتی افزود: در واقع همزمان با بحران کرونا و البته سیل در برخی از استان‌ها، جابه‌جایی‌هایی هم در جمعیت رقم خورد؛ مانند تغییر دبیر کل، خزانه‌دار، معاون پارلمانی و حقوقی و برخی دیگر از دوستان.

رئیس جمعیت هلال‌احمر تاکید کرد: تمام افرادی که کاری را شروع می‌کنند، باید در ابتدا برنامه‌ای داشته باشند. تلاش من هم بر این بود تا وجهه خوبی که جمعیت در گذشته داشت را دوباره برگردانم.

او به انتقادهایی که در جابه‌جایی برخی مسئولین جمعیت رخ داد اشاره کرد و افزود: این تغییرات برای من هم سخت بود. با این حال 7، 8 نفر را باید حتما جایگزین می‌کردم و سعی کردم از نیروهایی استفاده کنم که قبلا هم در محیط جمعیت هلال‌احمر کار کرده و با آن آشنا بودند. در نهایت حدود 21 نفر جابه‌جا شدند.

او ادامه داد: البته برخی از دوستان اعلام کردند که با شرایط موجود نمی‌توانند کار کنند. در نهایت گله‌مندی‌هایی ایجاد شد، آن هم نه از طرف دوستانی که با ما خداحافظی کرده بودند، بلکه از سوی کسانی که به خونخواهی از آنها برخواسته و کار را پیچیده‌تر کردند.

دکتر همتی با نام بردن از دکتر قوسیان و شهریاری گفت: تلاشم بر این بود تا افرادی که سابقه خوبی داشتند، به کار بگیرم تا از این طریق نقطه تاریکی که در چهره جمعیت ایجاد شده بود، برطرف شود.

او اشاره کرد: کمتر سازمانی مانند جمعیت هلال‌احمر به چنین بحران‌هایی دچار شده است. در برخی از شرکت‌ها و هلدینگ‌های ما اتفاق‌های نامطلوبی رخ داد. مثل همه جای دنیا، اگر در جمعیت تنها کارهای تخصصی مانند امداد و نجات یا جوانان و داوطلبان انجام می‌شد، کار ما راحت‌تر بود.

رئیس جمعیت هلا‌ل احمر ادامه داد: بعد از زلزله دماوند، رئیس جمهور جویا شدند که وضعیت انبارهای ما چطور است. بررسی کردیم و دیدیم انبارهای لجستیک پشتیبان تهران و البرز وضعیت خیلی بدی دارند. هزار و 900 میلیارد برای تجهیز انبارها نیاز بود. این مسئله را به دستور رئیس جمهور منعکس کردیم و از بودجه درخواستی فعلا ۲۰۰ میلیارد تومان به ما اختصاص داده‌اند.

دکتر همتی به وضعیت نامطلوب جمعیت هلال‌احمر در خرید هلی‌کوپتر هم اشاره کرد: چند بار ارتباط گرفیتم تا با چانه‌زنی بتوانیم قیمت هلی‌کوپتر 13 میلیون دلاری را به 11 میلیون دلار کاهش دهیم. بعد متوجه شدیم قیمت اصلی این هلی‌کوپتر 7 میلیون دلار است! مانع این کار شدیم و قرار داد خرید هلی‌کوپتر که قبل از آمدن ما منعقد شده بود، لغو کردیم.

او همچنین با اشاره به سفر هفته گذشته به استان کرمان و بازدید از برخی موقوفات هلال‌احمر گفت: جمعیت هلال‌احمر در شهرستان رفسنجان 400 هکتار باغات پسته دارد، امسال در 200 هکتار از این باغات چیزی وجود نداشت. در سال 98، صرفا دویست میلیون تومان سود در این 400 هکتار بوده است؛ در حالی کهاگر مدیریت درستی اعمال می شد، تا ۸ میلیارد سود عایدی هلال احمر بود و متاسفانه در اثر همین سومدیریت در سال ۹۷ بجای سود از محل این موقوفات ما با زیان ۴۰۰ میلیون تومانی هم مواجه بودیم.

او ادامه داد: جمعیت هلال‌احمر در شهرستان رفسنجان، 600 باب مغازه و همچنین برخی اماکن استیجاری دیگر دارد. 29 روستا یا قصبه هم وقف جمعیت شده است. اما چطور ممکن است که هیچ کدام از آنها یک تومان هم عایدی نداشته نباشد!

رئیس جمعیت هلال‌احمر از هلی‌کوپتری نوید هم یاد کرد و گفت: با وجود تمام هزینه‌هایی که در این قسمت صرف شده، وضعیت خوبی نداریم. برای همین در چنین وضعیتی نباید انتظار شق‌القمر داشت. حتی در پروژه‌ای صد و هفده میلیارد تومان هزینه بیمه وسایل نقلیه قرارداد بسته بودند که ما با چانه‌زنی آن را به 50 میلیارد تومان رساندیم. بنابراین ابهاماتی در زمینه این قراردادها وجود دارد.

او به شرکت داروسازی سها یک هم اشاره کرد: در سال 94 خط آزمایشی آنژوکت در این شرکت تعطیل شد. ضمن اینکه آنژیو کت این شرکت از نوع مرغوب بود. ما دوباره آن را به راه انداختیم و الان سالانه می‌تواند هفت میلیون آنژیو کت تولید کند.

دکتر همتی تاکید کرد: با تمام کسانی که در جمعیت هلال‌احمر، اقدامات خلافکارانه‌ای انجام می‌دهند، برخورد می‌کنیم. وضعیت مالی جمعیت خوب نیست و ما هم دوست نداریم کسی از این وضعیت متضرر شود. کارکنان جمعیت مقصر انبارهای خالی آن نیستند اما نباید هم انتظار داشته باشند بودجه‌ای که به تامین انبارها اختصاص داده شده، برای حقوق هزینه شود. چون قانونی نیست و می بایست در محل خاص خود هزینه شود.

او افزود: سال گذشته 50 درصد به بودجه کارکنان اضافه شد. در حالیکه این مبلغ در بسیاری از وزارتخانه‌ها به علت تعداد زیاد پرسنل اجرایی نشد. می‌توانم بگویم که از سال 98 تا 99، صد درصد به جمع پرداختی کارمندان جمعیت اضافه شده است.

رئیس جمعیت هلال‌احمر خطاب به کارکنان ادامه داد: به ما گفته‌اند 35 درصد و یا پرداخت‌های مناسبتی اعمال نمی‌شود. در حالیکه ما تاکنون عرف را رعایت کرده‌ و هیچ کدام از پرداخت‌های عرفی و قانونی را حذف نکرده‎ایم. اما اگر این پرداختی‌ها پنج تا ده روز با تاخیر انجام شد، بی‌تابی نکنید و شکیبا باشید.

دکتر همتی همچنین گفت: درآمدهای اختصاصی ما در اسفند 98، فروردین و اردیبهشت 99 صفر بود؛ این اتفاق بدی بود. ما سودی در هلال‌احمر نداریم اما برای اینکه بخشی از مشکلات حل شود، به کمک شما نیازمندیم. در گذشته به افراد سیاسی و برخی نمایندگان مبالغی برای کمک به نیازمندان پرداخت شده که این رویه را اصلاح می کنیم.

رئیس جمعیت هلال احمر در انتهای صحبت‌ها خود پیشنهاد کرد: اعلام کرده‌ام که در پیام‎‌رسان واتس‌آپ گروهی برای امدادگران و بانوان ایجاد شود. من هم در این گروه‌ها عضو خواهم بود و در جریان موضوعات و مباحث آنها قرار خواهم گرفت. دبیر کل جمعیت هم صندوقی برای پیشنهادات کارکنان و پرسنل در نظر گرفته‌اند و از این طریق هم می‌توانید با ما در ارتباط باشید.

دکتر همتی اضافه کرد: در طول سالیان گذشته این اولین بار است که دیداری میان رئیس و کارکنان جمعیت انجام می‌شود، امیدوارم این روند ادامه داشته باشد. مشکلاتی که به ما مربوط باشد را حل و فصل کرده و موضوعاتی که از عهده‌ی ما خارج باشد را هم اعلام می‌کنیم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha